به گزارش خبرنگار مهر، به گردش درآمدن ثروت در اجتماع، ارتقای امنیت و رفاه عمومی، تبدیل نگرانی و اضطراب به مودت، اعتماد و اطمینان از دیگر آثار مهم و برجسته نیکوکاری در جامعه است.
انفاق و احسان یک قانون عمومی در جهان آفرینش است و همینطور زندگی اجتماعی بدون نیکوکاری معنا و مفهوم ندارد، انفاق فقط در محدوده بذل اموال نیست بلکه در حوزه تمام مواهب مادی و معنوی است.
در هر صورت احسان و انفاق از مصادیق نیکوکاری به شمار می رود و در قرآن بارها به این مهم تاکید شده است.
احسان و انفاق شاخص ترین ویژگی اهل ایمان است
مدیرکل کمیته امداد گیلان در این باره گفت: از منظر وحیانی قرآن شاخص ترین ویژگی اهل ایمان سبقت در انجام کارهای خیر و احسان و انفاق است.
حسین علیمحمدی احسان و کمک به هم نوع خود را از سجایای اخلاقی برجسته انسان ها دانست و افزود: این سنت حسنه نباید مختص به زمان خاصی باشد.
وی همچنین بر ضرورت نهادینه کردن فرهنگ حسنه احسان و نیکوکاری در سطح جامعه تاکید کرد و اظهارداشت: کمک به نیازمندان از دستورات اکید دین اسلام است.
مدیرکل کمیته امداد گیلان هفته احسان و نیکوکاری را فرصتی مناسب برای انجام تکلیف و ادای وظیفه در برابر محرومان جامعه ذکر کرد و گفت: انفاق و احسان برای تقرب به خداوند متعال صورت می گیرد.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات کمیته امداد امام خمینی(ره) در راستای از بین بردن محرومیت در جامعه یادآورشد: این نهاد مقدس نقش مهم و موثری در محرومیت زدایی از جامعه و توانمندسازی اقشار محروم داشته است.
به هر ترتیب احسان و نیکوکاری از اموری است که در حوزه عمل اجتماعی و هنجارهای پسندیده قرار می گیرد و یکی از فضیلت های اخلاقی نیز به شمار می رود و هر کسی که از فطرت سالم برخوردار باشد زبان به ستایش و تحسین اهل احسان و نیکوکاران می گشاید.
احسان به معنای نیکوکاری و انجام عمل نیک به طور شایسته، پسندیده و بی هیچ گونه منت، تقاضا و خواهشی است از اینرو همه حوزه بینشی، نگرشی و گرایشی انسان را دربر می گیرد.
قرآن محسنان را کسانی دانسته که ایمان به خدا، رسول، قرآن و آخرت دارند و در کنار رسول در این راه تلاش و به دیگران نیکی می کنند و این نیکی آنان به گونه ای شایسته و کامل انجام می گیرد.
امام جمعه شهرستان ماسال در این ارتباط گفت: احسان و نیکوکاری به جهت برانگیختن احساس خوش و لذت روحانی، امری شایسته و ارزشی است که مورد اقبال و استقبال بیشتر مردم است.
سیدهادی موسوی با بیان اینکه نیکوکاری از شاخه های مهم اخلاق اجتماعی است، افزود: این مهم سرچشمه همه نیکی ها به شمار می رود.
نیکوکاری از شاخه های مهم اخلاق اجتماعی است
وی اظهارداشت: احسان و نیکوکاری دارای مصادیق فراوانی در حوزه های گوناگون ارتباط خدا با انسان، ارتباط انسان با خدا، ارتباط انسان با خود و ارتباط انسان با دیگران است.
امام جمعه ماسال گفت: هفته احسان و نیکوکاری فرصت دیگر برای کمک به نیازمندان و تقسیم شادی ها با اقشار کم در آمد جامعه است.
وی تاکید کرد: دستگیری از نیازمندان بویژه در آستانه سال نو که مردم با خرید های نوروزی خود به استقبال بهار می روند یک امر مهم و حیاتی است.
همه ساله از چهاردهم تا بیست و یكم اسفندماه به نام هفته نیكوكاری نامگذاری شده است، برگزاری این هفته به منظور جذب كمك ها و هدایای مردم به خانواده های محروم و نیازمند است كه جمع آوری و توزیع آن توسط كمیته امداد صورت می گیرد زیرا كمك به همنوع از اصول اساسی دین مبین اسلام است.
احسان در جامعه یکی از اصول مورد توجه همه شریعت ها و سنت ها به ویژه اسلام، در طول تاریخ بوده است. اسلام در راستای تحقق بخشیدن به هدف احسان در جامعه برنامه هایی را به اشکال حقوقی و اخلاقی تنظیم کرده است.
از دیدگاه اسلام احسان در جامعه به دلیل این که زمینه های نابودی جامعه را از بین می برد و بستری مناسب برای حیات جامعه فراهم می کند از اهمیت ویژهای برخوردار است.
ترویج فرهنگ احسان و نیکوکاری ریشه فقر را در جامعه می سوزاند
فرماندار شهرستان لنگرود در این باره گفت: جشن نیکوکاری با ریشه در اعتقادات ناب اسلامی نماد تجلی فرهنگ نوع دوستی و کمک به محرومان جامعه به شمار می رود.
کمال محمد بیگی افزود: تمامی مسئولان و مردم باید علاوه بر کمک های مالی، خلاقیت های فکری و کلامی خود را برای افزایش سطح مشارکت مردمی در جشن نیکوکاری به کار گیرند.
وی اظهارداشت: كمك و خيرخواهي نسبت به همنوعان از جمله مواردي است كه در دين رهايي بخش اسلام بسيار مورد تاكيد قرار گرفته است چراكه خشنودي خدا را فراهم ميآورد.
فرماندار لنگرود در ادامه به فعاليت ها و حمايت هاي شايسته كميته امداد از زمان تاسيس تاكنون اشاره كرد و گفت: اين نهاد اسلامي همواره در دستگيري و حمايت نيازمندان پيشقدم بوده و توانسته در اين زمینه منشا خير و بركت براي جامعه باشد.
وی با بيان اينكه احسان و نيكوكاري و دستگيري از نيازمندان از برترين تعاليم دين مبين اسلام است، افزود: حركت و گام برداشتن در اين مسير توفيقي از سوی خداوند متعال است.
وی یادآورشد: اين فريضه ديني و اسلامي كه مورد تاكيد خداوند متعال است به عنوان پشتوانهاي مطمئن مي تواند در اجراي برنامههاي گسترده اقتصادي دولت در راستاي فقرزدايي مفيد واقع شود.
با این توصیف نیکوکاری و کمک به محرومان ماندگارترین احسان و باعث پویایی و تحرک در ثروت جامعه می شود.
داشتن خصوصیت احسان از مهمترین اجزای ایمان است و اگر احسان و نیکوکاری در جامعه به صورت مستمر نهادینه شود چهره فقر از جامعه زدوده می شود.
نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال نیز در این زمینه گفت: کمیته امداد با برگزاری جشن احسان و نیکوکاری در سراسر کشور حرکت در مسیر رفع مشکلات طبقه محروم جامعه را استمرار می دهد.
جشن احسان و نیکوکاری باعث ترویج فرهنگ انفاق در جامعه می شود
محمود شکری افزود: این جشن هر ساله بصورت همزمان در سراسر کشور به منظور کمک به دانش آموزان بی بضاعت و توسعه فرهنگ انفاق با همکاری سازمان های مختلف انجام می گیرد.
وی همچنین هفته احسان و نيكوكاري را فرصتي براي تحقق اين هدف و دستگيري از نيازمندان جامعه ذكر كرد و اظهارداشت: هفته احسان و نيكوكاري فرصت مناسبي براي كمك به مستضعفان و تقسيم شادي ها در آستانه سال نو است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با پیروزی انقلاب حمایت از نیازمندان در صدر برنامه های نظام قرار گرفت و كمیته امداد با صدور فرمان امام خمینی(ره) تشكیل شد.
وی با اعلام اینکه این نهاد به منظور كمك به خانواده های محروم و خودكفایی تاسیس شد، یادآورشد: كمیته امداد از بزرگترین نهادهای تامین اجتماعی است و در خدمت گروه های آسیب پذیر جامعه قرار د ارد.
به هر حال آنچه که دین مبین اسلام بشریت را به آن توصیه و رهنمون کرده است دستگیری از همنوع در تمام زمینهها و ابعاد است چرا که انسانها از باب خلقت و دین با هم برابر و برادر هستند و شایستهترین حرکت در خشنودی و رضای الهی است.
نظر شما